Čoper kafe > Razno

blipping throttle

(1/2) > >>

Misko Bor:
Ne znam da li je odgovarajuci forum, ali ako nije prebacite gde treba da stoji. Posto dugo nisam vozio i sebe nazivam pocetnikom, zanima me kako koristite blipping throttle a neki ga zovu i medjugas(mada se zna sta je medjugas, i da se on koristi najcesce kod starih kamiona). Posto sam dosta citao na internetu, vidim da neki pritisnu kvacilo, zatim "svirnu gas", pa prebace i nizi stepen, pa onda puste kvacilo, sto donekle lici na medju-gas kod kamiona s tim sto kod motora nema lera izmedju brzina osim izmedju prve i druge. Drugi nacin koji sam video da se primenjuje je sve isto samo sto posle kvacila se smanji u nizi stepen, zatim se svirne gas i onda se pusti kvacilo. Probao sam i jednu i drugu varjantu. Koja varjanta je pravilnija? Meni deluje ova druga varjanta.

Crni Leptir:
Ja nisam čuo za međugas na motoru. Eventualno može da mi se omakne neki međugas ako ne ubacim dobro u brzinu, ovako ti to ne treba nizašta.  Prebacujem normalno, kvačilo i sa smanjenim gasom ili kada baš žurim ili mi pukne sajla,  bez kvačila ali to je retko. To su dva načina na motoru.

Misko Bor:
Hvala ti Crni Leptiru, citiracu sa jednog drugog foruma sta su napisali o blipping throttle, pa sam zato mislio da je potrebno.


--- Citat ---Lepo kaze Rasa, nije to medjugas, vec "blip of trottle" (garant sam pogresno napisao :mrgreen: ) sto kazu ameri. Stisnes kvacilo, prebacis u nizu, pa "svirnes" gas do obrtaja koji ce nastupiti nakon pustanja kvacila, pa pustis kvacilo.

Cilj: Izbegnuto blokiranje zadnjeg tocka, mirniji motocikl. (a i duze trajanje kvacila, lanca, i zadnje gume)
--- Kraj citata ---

Crni Leptir:
A pa to je nešto logično, automatska radnja, nisam znao da ga tako zovu.

Misko Bor:
primetio sam da je zaista motor dosta mirniji i da ne seca.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju