Motori > O motorima

Koj motor kupiti?????

(1/4) > >>

lazarbeli2:
Pozdrav
Rešio sam da menjam auto za motor do 1300€
Znam da za te pare nemam veliki izbor tj. dobar motor ali....sta je tu je...Ne daje mi se trenutno vise novca za motor
Zanima me mišljenje ISKUSNIH ljudi...
Pošto sam početnik i ne razumem se u motore kao u automobile zanima me koj motor bi bio najbolji?
Nisam ljubitelj brze vožnje tako da mi brzina nije bitna...BITNO mi je da je hvalitetan,pouzdan,da ne troši mnogo i naročito da je udoban za dužu vožnju.Takođe da nije prdavac kao Tomos i ovi skuteri od koih se ježim kad ih čujem.
Ja sam ljubitelj čopera (koji su koliko znam za to stvoreni) ali ne znam da li za taj novac ima neki dobar....
Pošto nemam toliko novca da biram mogli bi i drugi modeli... Recimo našo sam Suzuki Bandit koji izgleda dosta kao sport-klasik.... ali ne znam ni oni kakvi su...
Tako da ne pišem romane ovde koj bi mi preporučili motor???
Kubikaža do 500cm eventualno 600cm zbog registracije
Motor da bude: udoban,pouzdan,da ne troši mnogo,da ima snagu (brzina  nebitna)

lekiivan:
Ja sam brate mili trazio motor vise od godinu dana,tako da...
Za taj novac od snaznijih motora pogledaj neki KAWASAKI (naravno coper tipa EN 500,400 itd)
Ostale marke kao HONDA,YAMAHA,SUZUKI... su maksimum do 250 kubika sa malo kilovata i malo konjskih snaga.
Ja toliko za sada, ako je od pomoci.
Pozdrav!!!

MARKOEN500:
Nisam iskusan bajker, naprotiv tek sam ušao u ovaj svet ali sam mnogo istraživao po netu i čitao objave iskusnih ljudi. Takođe sam bio u dilemi kao ti, malo novca, nije mi se davalo još niti sam hteo da čekam. Na kraju sam odlučio da ipak sačekam još neko vreme i skupim malo više novca. Na kraju sam skupio za Kawasaki EN500 iako sam u početku mislio da ga neću nikad imati.
U toj početničkoj klasi je EN500 definitivno najbolji motor - jeftino održavanje, deli agregat sa još 3 motora (možda i više) tako da delovi za agregat mogu lakše da se nađu ako zatrebaju (ne dao Bog da kucnem u drvo :D ). Prosta i pouzdana redna mašina (2 cilindra, jbg nije V2 ali ima brutalan zvuk ako odradiš izduve) Sve u svemu dobićeš mnogo više od ostalih motora za cenu koju plaćaš. Potrošnja ide od 4 pa do 5, zavisi kako voziš i koliko je dobro uštelovan karb.

Po meni sledeći koji je pouzdan je Suzuki Savage 650. Doduše veoma mali motor, ali i dalje se proizvodi (promenjeno mu je ime iz Savage u Boulevard S40, i male estetske sitnice). 1 cilindar, veoma prosta konstrukcija motora i agregata, bukvalno osnova motocikla :) Daje lep zvuk iako je 1 cilindar, delovi lako dostupni jer se i dalje proizvodi.
Mane - Osetne vibracije baš zbog tog 1 cilindra, mali je - ako si preko 175 ne preporučujem. Neko voli te vibracije, neko ne...

Virago 535 - prelep i kvalitetan motor, V2 mašina koja ima najbolji zvuk u toj klasi! Mane - Unikatan motor, delovi se teže nalaze, malo je komplikovaniji za servisiranje. Agregat mu 'visi' na ramu motora, meni se lično ne sviđa samo to kod njega.

Honda Shadow 600 - Najlepši i najskuplji motor u ovoj klasi. Takođe predivan V2 zvuk kao i Virago, slične veličine su, odličan kruzer. Mane - teško se nalaze delovi i najskuplji je za održavanje u ovoj klasi.

Za taj tvoj budžet od 1300e možeš da nađeš Savage 650, eventualno Virago 535 '90-'95 godište u solidnom stanju. Možeš naravno da pogledaš i Virago 250 za tu cenu, ali to su već slabije mašine i nisu za neke ozbiljnije stvari.
Registracija ti se sortira u 250-500cc, 500-750cc. Virago, Savage i Shadow prelaze u ovu skuplju kategoriju registracije.

Samo da dodam, nisi nam naveo svoju visinu i težinu u objavi. I to je presudno ako ne želiš da izgledaš kao da voziš igračku :D Znači Virago, Shadow i Savage su tu negde za oko 175-180cm do 80-90kg težine, sve preko toga i biće ti mali motor. Ovde možeš da vidiš kako bi tvoja telesna konstrukcija izgledala na motoru koji izabereš http://cycle-ergo.com/
Mada meni sa mojih 175cm i 85kg uopšte nije tačno pokazalo za EN500 (mnogo je veći uživo)
Potrošnja im je uglavnom slična, samo što V2 troši više od rednih i jednocilindričnih mašina samo da znaš (za nekih pola litra do litar)..

lazarbeli2:
Hvala na lepim odgovorima...
Ovaj Kawasaki EN500 je prelep....sviđa mi se ali na netu sam našo samo jedan i cena mu je 2400€ što je dosta za mene...
Inače ja samo oko 185cm i 94kg tako da mi treba veći motor....
Što se tiče kupovine imam Ford Mondeo 2002 koj planiram da menjam za motor. On vredi toliko tj oko 2500€ ali moram ostaviti nešto novca za drugi auto jer motor se ne vozi zimi :)
Ako nađete još neki dobar model javi te mi. Pošaljite i link ako nađete neki na netu koj traži zamenu.

lazarbeli2:
Sve sam pretražio po netu....sve skupo i ono što mi možda odgovara daleko.... Novi Sad a ja iz Prokuplja :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju